Valge smuuti ehk rasvad tasakaaluFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
7. märts 2016, 05:14

Valge smuuti ehk rasvad tasakaalu

Rasvhappeid vajab meie keha iga päev ja õiges tasakaalus. Vajame küllastunud rasvhappeid kookosest, mono- ja polüküllastumata rasvhappeid mandlist ja kanepist, viimases on ka väärtuslikke oomega-3-rasvhappeid. Ilma rasvhapeteta jääme ilma rasvlahustuvatest vitamiinidest K, E, D, A ja Q10 ning häirub sapi tootmine ‒ on oht saada sapikivid. Samuti jääme ilma rakkude ehitusmaterjalist ja ohustame keha hormoonide, sealhulgas suguhormoonide tootmisvõimet.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Mandlipiim või mandlijook (2 dl)
50 g Kookoshelbed või -laastud
3 tk Pirn
0.5 tk Sidrun
2 spl Kooritud kanepiseemned
Vanilliseemned

Valmistamine
1. Tükelda pirnid. Koori sidrun, eemalda seemned ja tükelda.
2. Pane pirni- ja sidrunitükid blenderisse. Lisa kookoshelbed või -laastud ja vaniljeseemned ning blenderda ühtlaseks. Serveerimisel lisa 2 sl kooritud kanepiseemneid.