Küpsetatud vutid punapeetidegaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Gluteenivabad retseptid
21. märts 2016, 01:44

Küpsetatud vutid punapeetide, punase sibula ja viinamarjadega

Vutid on küll väikesed, kuid mahlased linnukesed. Topelt maitseelamuse saad lisandist: küpsetatud magusatest peetidest, sibulatest, viinamarjadest ja vutti katvast magushapust jõhvikaglasuurist.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
12 tk Vutt
Ürdisool
Või
12 tk Väike punapeet
6 tk Väike punane sibul
24 tk Suur punane viinamari
Oliiviõli
Sool
Soovi korral palsamiäädikas
Tüümian
1 kl Magushapu jõhvikakaste või Põltsamaa Kuldne või Tõmmu

Valmistamine
1. Pese vuttide sisemus ja kuivata köögipaberiga. Hõõru igalt poolt ürdisoolaga ja jäta vähemalt tunniks maitsestuma.
2. Kuumuta ahi 190 kraadini. Koori ja pese peedid ning lõika sektoriteks. Koori sibulad nii, et “kand” jääb alles. Nii püsivad veerandikeks lõigatud sibulad kenasti ühes tükis. Poolita viinamarjad ja eemalda seemned. Sega ahjuplaadil peedid ja sibulad oliiviõli ja soolaga. Küpseta 30 minutit, lisa viinamarjad ja küpseta veel 30 minutit või seni, kuni köögiviljad on meeldivalt küpsed. Puista peale hakitud värsket tüümiani ja hoia liha küpsetamise ajal soojas.
3. Tõsta ahjukuumus 250 kraadini. Prae vutid võis kuldseks ja tõsta ahjuplaadile. Pintselda jõhvikakastmega ning küpseta 15 minutit. Vutt peab olema küpsenud, kuid liha seest veidi roosa.