Maapirnisupp kanaknellidegaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Gluteenivabad retseptid
21. märts 2016, 05:45

Maapirnisupp kanaknellidega

Kanalihast saab kiirelt ja lihtsalt valmistada õhulisi knelle, mis supi sees mõjuvad suisa pidulikuna. Võid knelle serveerida selges kanapuljongis, mina pakun aga välja kreemise maapirnisupi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
KNELLID
300 g Kanahakkliha
3 tk Munakollane
80 ml Rõõsk koor 35%
Värskelt riivitud sidrunikoor
Muskaatpähkel
Hakitud värske till
Sool
Must ja valge pipar
50 g Riivitud juust
Serveerimiseks ürdiõli, oliviiõli või valge trühvli õli
MAAPIRNISUPP
800 ml Kanapuljong
200 g Pastinaak
900 g Maapirn
80 g Sibul
50 ml Valge vein
200 ml Rõõsk koor 35%
Praadimiseks õli

Valmistamine
1. Knellide valmistamiseks pane kanahakkliha köögikombaini, käivita masin ning hakka ükshaaval lisama munakollaseid. Seejärel nirista juurde koor. Tõsta mass kaussi, maitsesta riivitud sidrunikoore, muskaatpähkli, hakitud tilli, soola ja pipardega. Sega juurde riivitud juust. Lase tainal veerand tundi maitsestuda.
2. Aja kanapuljong keema. Vormi kahe märja lusika abil meeldiva suurusega knellid ja pane puljongisse keema. Kui knellid on pinnale tõusnud, keeda vaikselt umbes 5 minutit. Kontrolli küpsust. Knellid peavad olema õhulised, kuid seest ühtlaselt läbi küpsenud. Jäta knellid fooliumi või kaanega kaetult ootele. Soovi korral võid kanapuljongi kurnata ja selles knelle serveerida.
3. Maapirnisupiks koori, pese ja viiluta pastinaak ja maapirn. Haki sibul ja kuumuta õlis klaasjaks, lisa valge vein ning lase alkoholil välja keeda. Lisa pastinaak, kuumuta 5 minutit, vajadusel kalla juurde natuke õli. Pane hulka maapirn, kuumuta kergelt läbi, seejärel vala peale kanapuljong ja keeda vaikselt, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa koor ja lase mõni minut keeda. Tõsta supp tulelt ja püreesta. Lase korraks veel kuumaks. Paku suppi koos knellidega ning riputa üle krõbedaks küpsetatud proscuttio-tükikeste või rasvakõrnetega.