Paprika, päikesekuivatatud tomati ja spinati frittataFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
21. märts 2016, 05:02

Paprika, päikesekuivatatud tomati ja spinati frittata

Frittata ehk itaalia omlett on mõnusalt paindlik roog, kus saab kasutada nii oma lemmikkoostisaineid kui ka neid, mis parasjagu ootavad külmkapis kasutamist. Singid, juustud, köögiviljad, erinevad ürdid ja muud komponendid saavad frittata’s uue elu. See siin on päikesekuivatatud tomatite, paprika ja spinati frittata, mis sobib ka taimetoitlastele. Lihasõpradel tasub kõrva taha panna, et sellesse kooslusse sobib imehästi ka vürtsikas chorizo.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Sibul, peeneks hakituna
2 tk Küüslauguküüs, peeneks hakituna
2 tk Röstitud paprika, tükeldatuna (võid kasutada ka konserveeritud)
6 tk Päikesekuivatatud tomat, tükeldatuna
1 tl Paprikapulber
2 peotäis Värske spinat
6 tk Muna, lahtiklopituna
Sool
Must pipar
Oliiviõli
150 g Soovi korral chorizo

Valmistamine
1. Kuumuta õli pannil keskmisel kuumusel ja hauta sibulat mõned minutid madalal kuumusel. Lisa küüslauk ja hauta veel mõni minut. Lisa päikesekuivatatud tomatid ja röstitud paprika koos paprikapulbriga. Kui kasutad chorizo’t, lisa ka see.
2. Hauta kõike koos veidi aega. Lisa siis spinat ja kuumuta, kuni spinat on pehmenenud. Lisa munad ja sega kõik läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Küpseta eelkuumutatud ahjus grillielemendi all, kuni frittata pealispind on kaunilt kuldpruun. Selleks kulub vaid mõni minut. Lase veidi taheneda.
4. Frittata’t võib serveerida ka toatemperatuuril ning suupärasteks tükkideks lõigatuna koos salatiga või suupistelaua ühe komponendina.