Jaanalinnuliha-carpaccio värske salatigaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Gluteenivabad retseptid
21. märts 2016, 03:53

Jaanalinnuliha-carpaccio värske salatiga

Carpaccio on minu jaoks puhas ja kirglik toit. Jaanalinnuliha on selle jaoks parim: ülimalt delikaatne, metsiku maitsenüansiga, punane ja rasvavaba. Samas võid kasutada hirve-, põdra- või veisefileed.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Jaanalinnufilee
Oliiviõli
Sinep
Sool
Must pipar
Värsked maitseürid nt tüümian, petersell, majoraan
Kvaliteetne punaveiniäädikas või sidrunimahl
Parmesan
SALAT
1 osa Erinevad salatilehed
1 osa Rukola
6 tk Redis
3 spl Oliiviõli
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tl Mesi
Sool
Must pipar
Basiilikulehed
100 g Parmesan

Valmistamine
1. Rulli filee tugevalt toidukilesse ja pane umbes tunniks sügavkülma, et liha täielikult taheneks. Lõika fileest terava noaga õhukesed viilud. Pintselda taldrik oliiviõli ja sinepiga ning aseta sinna ühekordse kihina jaanalinnuviilud. Maitsesta soola ja pipraga, puista peale hakitud ürte, nirista üle punase veini äädika ja õliga. Soovi korral pintselda liha ka pealt sinepiga. Raputa carpaccio’le parmesanilaastud. Lase roal enne serveerimist 15 minutit maitsestuda.
2. Viiluta redised või lõika peenteks ribadeks. Soovi korral võid need pooleks tunniks panna sidrunimahla ja meega maitsestatud jääkülma vette karastuma. Sega valmis salatikaste: õli, sidrunimahl, mesi, maitseained ja basiilik. Pese ja kuivata salatilehed ja rukola, lisa rediseviilud ja parmesanilaastud ning nirista üle salatikastmega.