Gluteenivabad retseptid

Kõrvitsa-läätsekotletid 

Maie Rosmann-Lill, 29. veebruar 2016, 05:54
Kõrvitsa-läätsekotletidFoto: Krõõt Tarkmeel

Koostisosad
600 g Kõrvits
200 g Punased läätsed
180 g Gluteenivaba kaerajahu
2 spl Kuivatatud pune, küüslauk, tšillipipar
1 spl Ürdisool

Valmistamine
18 tk
1. Keeda punased läätsed ja lase jahtuda. Riivi kõrvits jämedama riiviga. Sega omavahel kokku läätsed, riivitud kõrvits, maitseained ja jahu. Seejärel lase segul u 15 minutit külmkapis taheneda.
2. Vormi tainast meelepärased pätsikesed ja prae pannil mõlemalt poolt 3–4 minutit. Eriti mõnusad tulevad võis praetud kotletid. Veganversiooni puhul kasuta kookosõli.