Linnuliha retseptid

Kanapugu-kurgikaste 

Epp Mihkels, 22. veebruar 2016 06:40
Kanapugu-kurgikasteFoto: Jüri Seljama
Kanapugudest valmistatud koduse mekiga roog saab eripära sellele lisatud marineeritud kurkidest. Koorene ja kreemjas kaste, pehmed pugutükid, neile sekundeerimas krõmps ning hapukas kurk. Ehe lohutustoit koos ahjukartulitega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Puhastatud kanapugud
1 tk Sibul
Või praadimiseks
1 spl Nisujahu
2 dl Kohvi- või toidukoor
7 tk Marineeritud kurk
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika pugud neljaks-viieks viiluks. Haki sibul peeneks.
2. Pruunista pugud pannil kuumas õlis ning lisa siis sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Prae seni, kuni sibul on klaasjas. Vala peale keeva vett, nii et vedelik ulatuks pugudest sentimeetri võrra kõrgemale. Lase leemel keema tõusta ning alanda siis kuumust.
3. Hauta rooga kaane all madalal temperatuuril umbes 20–25 minutit, kuni liha on pehme. Sega jahu koorega ning vala kastmesse. Sega läbi ja lase uuesti keema tõusta.
4. Viimasena lisa ribadeks lõigatud marineeritud kurk ning kuumuta veel minut või paar. Serveeri kohe.