Klassikalised nigirid tuunikala ja lõhegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
17. veebruar 2016, 13:59

Klassikalised nigirid tuunikala ja lõhega

Nigiri-sushi on käsitsi vormitud sushi. Riisipallist moodustatakse ovaalne padjake, mis maitsestatakse wasabi’ga ning kaetakse toore või küpsetatud kala, mereandide või muu toorainega. Vajadusel kinnitatakse katteaine riisipadja külge õhukese noriribaga.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Tuunikala- või lõhefilee
Marineeritud sushi-riis
Wasabi

Valmistamine
1. Eemalda kalafileelt inetud kohad ja luud. Lõika fileest ristipidi ilusad pikliku kujuga viilud. Võta niiskete kätega riisi ning vormi sellest 4‒5 cm pikkune ja umbes 2 cm jämedune pätsike.
2. Pane näpuga kalale veidi wasabi’t ning aseta kala pätsile, wasabi’ne külg vastu riisi. Vormi kala riisipätsi ümber voolujooneliseks. Hoia serveerimiseni jahedas.