BanaanivormFoto: Britt Paju
Nädala kook
22. veebruar 2016, 05:38

Banaanivorm karamellkastmega

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
5 tk Banaan
2 spl Rumm
0.5 tl Jahvatatud kaneel
6 spl Pruun roosuhkur
200 ml Kookospiim
1 tl Vanilliekstrakt või vanillsuhkur
9 tk Täisterasaia viil (koorik eemaldatud)
2 spl Või või kookosrasv
KARAMELLIKASTE
20 g Või
1 dl Pruun suhkur
1 dl Rõõsk koor 35%
Sool

Valmistamine
1. Viiluta banaanid ja pane kaussi rummi, kaneeli ja 2 sl suhkruga maitsestuma.
2. Lase kookospiim ülejäänud suhkru ja vanilliga korraks keema ja sega, kuni mass on ühtlane ja suhkur sulanud. Lase jahtuda.
3. Määri koogivorm rasvainega ja laota pool banaanikogusest põhjale. Laota peale kookospiimaseguga immutatud saiaviilud. Peale vala ülejäänud banaanid koos vedelikuga ja kalla üle järelejäänud kookospiima-suhkruseguga. Pane peale veel mõned võitükid ja kuumuta 180 kraadi juures 40–50 minutit, kuni magustoit on pealt kuldpruun.
4. Karamellikastme valmistamiseks vala koostisained väiksemasse potti ja kuumuta segades u 10 minutit, kuni konsistents on parajast õige pisut vedelam. Arvesta, et jahtudes taheneb kaste veelgi.