Vietnami kevadrullidFoto: Britt Paju
Gluteenivabad retseptid
22. veebruar 2016, 06:03

Vietnami kevadrullid

Kogus: viiele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
100 g Riisinuudlid
10 tk Riisipaber
25 tk Keedetud tiigerkrevett
0.5 tk Kurk
1 tk Väike porgand
1 peotäis Koriander, Tai basiilik ja/või münt
1 sorts Laimimahl, soja- ja kalakaste
Hakitud tšilli
10 tk Väike võisalatileht
KATE
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Pruun suhkur
40 ml Kalakaste
1 tk Värskalt pressitud laimi mahl
0.25 tl Hakitud tšilli
1 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Lase riisinuudlitel kuumas vees u 3 minutit pehmeneda, seejärel kurna need ja kalla kiirelt külma veega üle.
2. Lõika nuudlid u 10 cm juppideks. Lisa nuudlitele kooritud krevetid, kurk ja porgand ning maitsesta segu ürtide ja maitseainetega.
3. Leota riisipaberit mõned sekundid kuumas vees, seejärel laota niiskele puhtale käterätile. Aseta alumisse otsa salatileht, sellele kreveti-nuudlitäidis. Tõsta riisipaberi alumine äär üle täidise, keera peale küljed ja veereta kergelt vajutades tihedaks rulliks. Tee sama teiste riisipaberite ja ülejäänud täidisega.
4. Sega kokku kastme koostisained ja serveeri koos kevadrullidega.
HEA TEADA!
Proovi samade koostisainetega teha hoopis kevadrulliaineline salat – valmista kõik komponendid peale riisipaberi juhiste järgi ette ja kuhja kõik kenasti vaagnale. Lisa maitse järgi kastet ja puista peale ürte.