RummikoogidFoto: Mari-Liis Ilover
Nädala kook
29. veebruar 2016, 05:45

Rummikoogid

Lapsena olid rummikoogid kohvikuleti valikust minu kõige-kõige lemmikumad. Niisked, kakaosed ja rummilised pallid tundusid uskumatu imeteona, mida kodus valmistada ilmvõimatu. Tegelikult , nagu ajapikku selgus, pole rummikookide tegemises keerukat midagi, koduski õnnestub valmistada täpselt sama maitsvaid lapsepõlvest tuttavaid kooke. Kui pole aega või tahtmist ise küpsetada, saab koogikeste tegemiseks vajaliku biskviitpõhja osta ka poest.

Koostisosad
BISKVIIT
4 tk Muna
4 spl Suhkur
4 spl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
LISAKS
3 spl Kakaopulber
1 spl Fariinsuhkur
25 g Hakitud metspähklid või mandlid
5 spl Hapukoor
3 spl Kookoshelbed
50 ml Rõõsk koor 35%
Kuivatatud jõhvikad

Valmistamine
1.  Valmista biskviit. Vahusta munad suhkruga heledaks, kohevaks ja üsna tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, sõelu munavahule ning sega õrnalt läbi.
2. Kata 23 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga, määri servad võiga. Vala tainas vormi.
3. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Lase jahtuda ja tee köögikombainis või sõrmede vahel peeneks puruks. Lisa massile kakaopulber, fariinsuhkur, hakitud pähklid või mandlid, rummiessents ja nii palju hapukoort, et mass koos püsiks.
4. Veereta käte vahel pallikesed ja neid veereta omakorda kookoshelvestes. Lõika kääridega servadesse sälgud ja vajuta pallid veidi lamedamaks. Vahusta koor ning kaunista koogikesed vahukooretupsu ja kuivatatud jõhvikatega.