Koostisosad
BISKVIIT
4 tk Muna
4 spl Suhkur
4 spl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
LISAKS
3 spl Kakaopulber
1 spl Fariinsuhkur
25 g Hakitud metspähklid või mandlid
5 spl Hapukoor
3 spl Kookoshelbed
50 ml Rõõsk koor 35%
Kuivatatud jõhvikad
Valmistamine
1. Valmista biskviit. Vahusta munad suhkruga heledaks, kohevaks ja üsna tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, sõelu munavahule ning sega õrnalt läbi.
2. Kata 23 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga, määri servad võiga. Vala tainas vormi.
3. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Lase jahtuda ja tee köögikombainis või sõrmede vahel peeneks puruks. Lisa massile kakaopulber, fariinsuhkur, hakitud pähklid või mandlid, rummiessents ja nii palju hapukoort, et mass koos püsiks.
4. Veereta käte vahel pallikesed ja neid veereta omakorda kookoshelvestes. Lõika kääridega servadesse sälgud ja vajuta pallid veidi lamedamaks. Vahusta koor ning kaunista koogikesed vahukooretupsu ja kuivatatud jõhvikatega.
Kommentaarid (0)