Hommikused soojad kohupiimasaiad jõhvikamoosigaFoto: Tuuli Mathisen
Hommikusöögi retseptid
29. veebruar 2016, 05:12

Hommikused soojad kohupiimasaiad jõhvikamoosiga

Lapsepõlvest pärit kergelt nostalgiahõnguline klassika, mida on mõnusalt lihtne valmistada. Soojade saiade lõhn, mis hõljub läbi hommikupäikeses kodu, on sündmus omaette. Kohupiimasaiade serveerimiseks sobib kõige paremini hapukas moos või värsked marjad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
8 tk Saia viil
250 g Teraline kohupiim
1 tk Muna
Vanillsuhkur
Suhkur maitse järgi
2 spl Hapukoor
Või
Serveerimiseks hapukasmoos või marjad

Valmistamine
1. Määri saiaviilud võiga ja aseta, võitatud pool allpool, ahjuplaadile.
2. Klopi muna lahti ning sega kohupiima, suhkru, vanillsuhkru ja hapukoorega ühtlaseks.
Aseta igale saiaviilule parajalt kohupiimasegu. Küpseta saiu eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 15‒20 minutit, kuni saiade pind on kaunilt kuldpruun. Serveerimisel lisa hapumat moosi või hapukaid marju.