Ingverimekiga soe köögiviljajuustusalatFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
16. veebruar 2016, 07:59

Ingverimekiga soe köögivilja-juustusalat

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 spl Õli
3 tk Erivärvilised paprikad
1 tk Suvikõrvits
2 tk Sellerivars
1 tk Brokoli
1 tk Suur sibul
200 g Kirsstomatid
2 tk Küüslauguküüs
4 cm Ingveri jupp
4 spl Seemnesegu (päevalille-, kõrvitsa-, seesami- vm seemned)
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
Must pipar
200 g Salatijuust (mozzarella või feta)
Serveerimiseks palsamiäädikakreem

Valmistamine
500g
1. Rösti seemneid kuival pannil ja lase jahtuda.
2. Tükelda köögiviljad ja prae neid (välja arvatud tomatid) kuni pehmenemiseni (5‒6 minutit) õlis.
3. Lisa hästi peeneks hakitud küüslauk, riivitud ingver ja tükeldatud tomatid ning kuumuta veel 4‒5 minutit.
4. Lisa laimimahl ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta köögivili taldrikutele või vaagnale, raputa peale seemned ja laota üle kuubikuteks lõigatud juustuga. Nirista peale palsamiäädikakreemi.