Köögiviljaraguu riisigaFoto: Meeli Küttim
Gluteenivabad retseptid
16. veebruar 2016, 05:53

Köögiviljaraguu riisiga

Köögiviljad ja riis on mugav laduda kihiti malmpotti ja lasta pliidil või ahjus valmis podiseda.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Baklažaan
3 tk Paprika
3 tk Tomat
1 tk Sibul
50 g Pruun riis
5 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Taimeõli (sobib ka oliiviõli)
10 dl Puljong või vesi
Sool

Valmistamine
1. Lõika baklažaanid, paprikad ja sibul rõngasteks ning tomatid suurteks sektoriteks. Lao aedviljad kihtidena malmpotti, maitsesta iga kihti soolaga.
2. Viimaseks kihiks pane pestud riis ja torka sinna sisse ka puhastatud küüslauguküüned. Vala üle õliga ning lisa puljongit, nii et kõik oleks kaetud.
3. Hauta ahjus või pliidil kaane all mõõdukal kuumusel kuni riisi valmimiseni (u 30 minutit). Ära sega. Enne serveerimist eemalda küüslauk.