Jäätisekook kama ja jõhvikatega
Koostisosad
PÕHI
200 g Kaeraküpsised
50 g Või
TÄIDIS
300 g Püreestatud jõhvikad
2 spl Tuhksuhkur
2 dl Kamajahu
1 tl Kaneel
300 g Suhkruga keedetud kondenspiim
400 ml Rõõs koor 35%
KASTE
200 g Jõhvikad
100 g Tuhksuhkur
Valmistamine
1. Põhja jaoks purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Suru segu lahtikäiva umbes 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni põhi on kuivaks tõmbunud.
2. Täidise jaoks purusta marjad koos tuhksuhkruga ühtlaseks. Lisa kamajahu, kaneel ja kondenspiim. Vahusta koor. Sega marjasegu ettevaatlikult vahukoorega. Kalla segu ettevaatlikult põhjale. Aseta kook sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks.
3. Tõsta kook sügavkülmast välja umbes pool tundi enne serveerimist. Lõigata tasub kooki kuuma vette kastetud noaga, siis jääb lõikepind ilus.
4. Kastme jaoks püreesta jõhvikad tuhksuhkruga ühtlaseks ja serveerimisel tõsta seda igale koogitükile paar lusikatäit.
HEA TEADA!
Sama kooki võid teha ka teiste suviste marjadega, mida sügavkülmast leiad.
Kommentaarid (0)