Gluteenivabad retseptid

Räim tomatis 

Tuuli Mathisen, 15. veebruar 2016, 05:48
Räim tomatis Tuuli Mathisen
Räim tomatis on selline mõnus nostalgiaroog, mille võiks kindlasti jälle ausse tõsta. Karuteene on sellele teinud samanimeline konserv, mida kimbutavad masstootele omased puudused. Kodune variant on aga iga kalasõbra unelm.

Koostisosad
500 g Puhastatud räim
2 tk Sibul, kooritud ja poolratasteks lõigatud
3 dl Purustatud tomatid või tomatikaste
1 dl Oliiviõli
1 spl Suhkur
1 tl Sool
Must pipar
Soovi korral Cayenne pipar
2 tk Loorberileht

Valmistamine
1. Lao kalad ja sibularattad vaheldumisi ahjuvormi.
2. Sega omavahel purustatud tomatid, suhkur, õli, sool, must pipar ja soovi korral Cayenne’i pipar. Kui kasutad küüslauku, lisa kastmesse ka see.
3. Kalla kaste kaladele. Suru kastmesse mõned loorberilehed. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180–200 kraadi juures umbes 15 minutit. Tõsta vorm välja, lase jahtuda ja soovi korral lao kalad purki. Säilita jahedas.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee