Kartulisuupisted heeringamarja ja kapparitegaFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
15. veebruar 2016, 05:46

Kartulisuupisted heeringamarja ja kapparitega

Kui veel mõni aasta tagasi ei olnud paljud heeringamarjast kuulnudki, siis nüüd on see väärt toiduaine täiesti kättesaadav ja seda kohtab nii restoranide kui ka koduste gurmeeõhtute toitudes.

Koostisosad
2 tk Suurem keedetud kartul, kooritud ja u 0,7cm laiusteks viiludeks lõigatud
150 g Heeringamari
1 tk Punane sibul, hästi peeneks hakitud
50 g Paksem hapukoor
Sool
Must pipar
Kapparid
Värske till
Õli praadimiseks
Keedetud vutimunad serveerimiseks

Valmistamine
1. Prae kartulirattad õlis kuldpruuniks ja aseta majapidamispaberile, et üleliigne rasv välja valguks. Haki sibul hästi peeneks ja sega see heeringamarja, värskelt hakitud tilli ja hapukoorega. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Aseta igale kartulirattale lusikatäis heeringamarja ja sellele omakorda veidi kappareid. Lisa pooleks lõigatud vutimuna. Serveeri eelroa või suupistena.