Gluteenivabad retseptid

Kreemine kaalikapüreesupp 

Tuuli Mathisen, 15. veebruar 2016, 04:25
Kreemine kaalikapüreesupp Tuuli Mathisen
Tüütuna tunduvast kaalikast või naerist saab teha imelist püreesuppi, mille sametine maitse ei jää alla restoraniroa omale. Suppi on lihtne valmistada ja selle eelarve igati taskukohane.

Koostisosad
3 spl Oliiviõli
50 g Või
1 tk Sibul, hakituna
1 tk Kaalikas või naeris koorituna ja kuubikuteks tükeldatuna
2 tk Porgand, hakituna
1 peotäis Värske tüümian
1 l Köögiviljapuljong
2 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
Serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemned
2 tk Küüslauguküüs, peeneks hakituna

Valmistamine
1. Sulata poti põhjas või koos õliga. Hauta tasasel tulel õli ja või segus sibulat ning küüslauku umbes kümme minutit. Lisa tükeldatud kaalikas, porgand ja tüümian ning hauta veel mõned minutid. Kalla peale kuum puljong ning lase keema tõusta. Keeda väikesel kuumusel, kuni köögiviljad on pehmed.
2. Püreesta supp saumikseriga. Siidisema ja ühtlasema tulemuse saad, kui supi läbi sõela surud. Lisa koor ja kuumuta supp veel kord läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Serveerimisel võid lisada veel täiendavalt koort, röstitud kõrvitsaseemneid ja värskeid tüümianilehti.
HEA TEADA!
Põnevama maitsekoosluse saad, kui lisad erinevaid vürtse: kaneeli, muskaati või muud meelepärast. Kui tahad aga aasiapärast suppi, lisa koore asemel kookospiima või -koort.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee