PorgandisufleeFoto: Katrin Press
Kolumnid
8. veebruar 2016, 05:28

Porgandisuflee

Porgandisuflee sobib nii eelroaks kui ka liha- või kalatoitude lisandiks. Pisut mässamist ehk on, et suflee kindlasti õnnestuks, aga seda ei tasu karta. Küll peab aga järgima reeglit, et suflee ei oota sööjaid, vaid sööjad ikka sufleed. Seega valmista nii sufleevormid kui ka tainas ette, kuid küpseta vahetult enne serveerimist. Mida peenemaks porgandi riivid, seda maitsvama ja õhulisema tulemuse saad. Eelroana pakutava suflee kõrvale võid serveerida grillitud krevette või rohelist salatit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
550 g Keedetud ja kooritud porgandid
2 spl Sulavõi
4 spl Nisujahu
2.5 dl Kohvikoor
4 tk Muna
Sool
Must pipar
Jahvatatud muskaat
Riivleib ja või vormide määrimiseks

Valmistamine
1. Riivi porgandid võimalikult peene riiviga. Sega hulka jahu ning sulatatud ja jahutatud või. Lisa kohvikoor ja maitseained ning töötle mass ühtlaseks.
2. Eralda munakollased -valgetest. Lisa kollased tainale ja sega mass uuesti ühtlaseks. Munavalgetele lisa näpuotsaga soola ja vahusta siis tugevaks vahuks. Ühenda tainas ja munavaht vahetult enne küpsetamist ning sega õrnalt läbi, nii et tainas oleks ühtlane.
3. Määri vormid hoolikalt toasooja võiga. Tõsta igasse vormi teelusikatäis riivleiba ja kalluta see mööda vormi kenasti laiali. Jaga tainas vormidesse, nii et need oleksid täidetud kolm veerandi ulatuses.
4. Küpseta väikesi vorme eelkuumutatud 200-kraadises ahjus 10 minutit, suuremaid vorme 20 minutit. Suflee on valmis, kui see on kuldpruun ja üle ääre kerkinud. Serveeri kohe.