RiisibubertFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
15. veebruar 2016, 04:16

Riisibubert

Õhuline riisihelvestest valmistatud bubert on nii mõnelegi üllatuseks, kuid maitseb sama hästi kui mannast sõsar. Samuti on riisibubert sobilik neile, kes nisust valmistatud tooteid tarbida ei saa. Meki niisama koos moosiga või serveeri meelepärase kisselliga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Riisihelbed
0.5 l Piim
0.5 l Vesi
3 tk Muna
4 spl Suhkur
1 tl Sool

Valmistamine
1. Lase vee-piimasegu suuremas potis keema tõusta ja sõrista hulka riisihelbed. Keera kuumus miinimumini ja hauta putru tasasel tulel 5 minutit.
2. Samal ajal eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged 1 sl suhkruga kohevaks vahuks. Teises
kausis hõõru munakollased ülejäänud suhkru ja soolaga kergelt vahtu. Vajadusel lisa veidi piima, et segu oleks ühtlane.
3. Nirista munakollasevaht riisipudru hulka, samal ajal putru hoolega segades. Seejärel lisa pudrule munavalgevaht.
4. Tõsta putru ettevaatlikult lusikaga alt üles nii, et vaht ei kaoks ja puder säilitaks kohevuse. Kuumuta paar minutit ja tõsta serveerimisnõusse jahtuma.