Kiudainerikkad toidud

Hommikukuklid avokaado-munavõiga 

Tuuli Mathisen, 10. veebruar 2016, 06:16
Hommikukuklid avokaado-munavõiga Tuuli Mathisen
Hommikuste kuklite lõhn segunemas värskelt valmistatud kohvilõhnaga – see on nauding, mis väärib väikest pingutust kuklite valmistamise näol. Veski Mati mitmeviljajahu sobib hästi tervislike kuklite valmistamiseks. Lisandiks tee juurde kreemist ja maitsvat avokaado-munavõid.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
1,5-2 tundi

Koostisosad
2.5 dl Piim
1 pk Veski Mati kuivpärm
0.5 tl Sool
1 tl Suhkur
6 dl Veski Mati mitmeviljajahu
40 ml Õli
AVOKAADO-MUNAVÕI
4 tk Avokaado
4 tk Keedetud muna
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega kuivained ja pärm omavahel ning siis käesooja piima ja õliga. Sõtku ained läikivaks ja ühtlaseks tainaks. Kata tainakauss puhta köögirätiga ja lase soojas kohas kerkida 30–60 minutit. Taina maht peaks siis olema umbes kahekordne.
2. Sõtku tainas veel korra pehmelt ja kergelt läbi ning tõsta jahusele lauale.
3. Vormi tainast paks vorstikene ja lõika kaheksa ühesuurust tainatükki. Vormi need jahusel pinnal ümmarguseks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 20 minutiks kerkima. Küpseta 220 kraadi juures kümmekond minutit, kuni kuklid on kuldpruunid.
4. Avokaado-munavõi jaoks töötle kausis kahvliseljaga avokaado ja keedetud muna ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Kui tahad kreemisemat tulemust, võid lisada veel majoneesi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee