Kiudainerikkad toidud

Tatrajahust seemnetega lameleivad õrnsoolalõhe ja Smetanaga 

Tuuli Mathisen, 10. veebruar 2016, 05:06
Tatrajahust seemnetega lameleivad õrnsoolalõhe ja SmetanagaFoto: Tuuli Mathisen
Mõnusad lameleivad sobivad nii omaette näksimiseks kui ka suupisteampsude valmistamiseks.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 10 minutit

Koostisosad
1 dl Päevalilleseemned
1.5 dl Kõrvitsaseemned
2 spl Seesamiseemned
1 tl Vahemere ürdisegu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Tatrajahu
1 tl Suhkur
1 tl Sool
1 tk Muna
1.5 dl Hapendatud piim
Õli plaadi määrimiseks
Õrnsoolalõhe
Avokaado
Smetana (rammus hapukoor) serveerimiseks
2 spl Grahamjahu

Valmistamine
1. Sega omavahel kuivaineid. Lisa muna ja hapendatud piim ning sega tainas ühtlaseks. Kui tainas on liiga kuiv, lisa veidi vett. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning piserda küpsetuspaberile veidi õli. Laota tainas küpsetuspaberile ning aseta sinna peale teine küpsetuspaber. Lükka käte abil tainas kahe küpsetuspaberi vahel lamedaks ja ühtlaseks. Kihi paksus peaks olema umbes pool sentimeetrit. Eemalda pealmine küpsetuspaber ja tõmba terava noa otsaga tainale ruudud. Küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit.
2. Lase veidi jahtuda ja murra siis noaga tõmmatud jooni mööda tükkideks. Serveerides lisa vahustatud Smetana ja õrnsoolalõhe viile. Smetana vahusta lihtsalt vispliga ja tibakese soolaga veidi kohevamaks. Lisaks võid sättida avokaadoviile.