Juustuleib tumeda õllegaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
10. veebruar 2016, 05:42

Juustuleib tumeda õllega

Juust ja õlu võtavad leivas enda hooleks üsna tugeva selgrooga maitsekombinatsiooni tekitamise ning mitmeviljajahu kasvatab liha luudele. Nii sünnib mõnus kore leib.

Kogus: üheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 dl Mitmeviljajahu
3 spl Pruun suhkur
3 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
Must pipar
3.5 dl Porterõlu
150 g Täisrasvast riivitud juust
2 spl Sulatatud või
Soovi korral erinevad seemned: päevalilleseemned, kõrvitsaseemned, linaseemned
3 dl Nisujahu või grahamjahu

Valmistamine
1. Sega suuremas kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja pipar. Sega õlu kuivainete hulka ja lisa ka juust. Sega kõik läbi. Kui tainas on liiga paks, lisa veidi õlut. Tulemuseks peaks olema parajalt paks tainas, mis tuleb vormi laiali lükata ehk mis ei valgu ise laiali.
2. Kalla tainas võiga määritud vormi. Pintselda leiba pealt sulatatud võiga. Küpseta 180 kraadi juures umbes 50 minutit, kuni leiva sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase kümmekond minutit vormis jahtuda, enne kui leiva vormist välja kallad.