Gluteenivabad retseptid

Tatrajahust muffinid tahini-kreemiga 

Tuuli Mathisen, 25. jaanuar 2016, 04:40
Tatrajahust muffinid tahini-kreemiga
Tõeline tervisepomm kõigile tervisevalvuritele, kes soovivad patuvabalt maiustada. Kuna tatrajahu ei kerki samal määral kui nisujahu, on muffinid vähem kohevad kui nisujahust muffinid, kuid samas siiski maitsvad ja mahlased. Kohevust aitab siin retseptis lisada munavalgevaht

Koostisosad
MUFFINITAINAS
300 g Kõrvits (või porgand) ahjus pehmeks küpsetatud ja püreestatud
100 g Või
3 tk Muna
1 dl Pruun suhkur
4 dl Tatrajahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Kaneel
100 g Hakitud Kreeka pähklid
0.5 tl Sool
TAHINI-KREEM
130 g Toasoe kookosvõi
2 spl Tahini
1 tl Vanillsuhkur
2 spl Agaavisiirup
Kaunistuseks söödavad lilleõied

Valmistamine
8-10 muffinit
1. Sulata või. Eralda munakollased ja -valged. Sega munakollased suhkruga ühtlaseks ja lisa siis sulatatud või ning püreestatud kõrvits.
2. Sega omavahel jahu, kaneel, küpsetuspulber, Kreeka pähklid ja sool ning lisa need või-munakollasemassile.
3. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega taina hulka. Kalla tainas võiga määritud muffinivormidesse ning küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Jahuta.
4. Tahini-kreemi jaoks mikserda toasoe kookosvõi, tahini, vanillsuhkur ja agaavisiirup ühtlaseks kreemiks. Hoia vahepeal jahedas ja tõsta siis kas lusikaga või pritsi tordipritsiga jahtunud muffinitele. Kaunista muffinid söödavate lilledega.