Tatrajahust muffinid tahini-kreemiga
Koostisosad
MUFFINITAINAS
300 g Kõrvits (või porgand) ahjus pehmeks küpsetatud ja püreestatud
100 g Või
3 tk Muna
1 dl Pruun suhkur
4 dl Tatrajahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Kaneel
100 g Hakitud Kreeka pähklid
0.5 tl Sool
TAHINI-KREEM
130 g Toasoe kookosvõi
2 spl Tahini
1 tl Vanillsuhkur
2 spl Agaavisiirup
Kaunistuseks söödavad lilleõied
Valmistamine
8-10 muffinit
1. Sulata või. Eralda munakollased ja -valged. Sega munakollased suhkruga ühtlaseks ja lisa siis sulatatud või ning püreestatud kõrvits.
2. Sega omavahel jahu, kaneel, küpsetuspulber, Kreeka pähklid ja sool ning lisa need või-munakollasemassile.
3. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega taina hulka. Kalla tainas võiga määritud muffinivormidesse ning küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Jahuta.
4. Tahini-kreemi jaoks mikserda toasoe kookosvõi, tahini, vanillsuhkur ja agaavisiirup ühtlaseks kreemiks. Hoia vahepeal jahedas ja tõsta siis kas lusikaga või pritsi tordipritsiga jahtunud muffinitele. Kaunista muffinid söödavate lilledega.
Kommentaarid (0)