Hernejahust hommiksöögipitsa uputatud muna ja avokaadoga
Gluteenivabad retseptid
25. jaanuar 2016, 03:16

Hernejahust hommikusöögipitsa uputatud muna ja avokaadoga

Hernejahu ja vett segades saab mõnusa taina, millest küpsetatud pitsapõhjad sobivad hästi hommikusöögi munaroa juurde. Imelihtsa vaevaga saavad hommikusöögiks “saia” ka need, kes oma toidulaual gluteenitarbimist üritavad vältida või vähendada.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
TAINAS
1 dl Hernejahu
1 dl Vesi
Kuivatatud jahvatatud küüslauk
Sool
Must pipar
KATE
1 tk Muna
1 tk Hakitud suurem tomat
1 tk Hakitud punane sibul
Värske hakitud koriander
1 tk Tükeldatud avokaado
Sidrunimahl
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Serveerimiseks roheline sibul

Valmistamine
1. Sega esmalt hernejahu ja vesi, lisa sool-pipar ning küüslaugupulber ja sega ühtlaseks. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Laota saadud tainas õli sisse ning küpseta mõlemalt poolelt kuldseks.
2. Pošeeri muna. Selleks libista muna ettevaatlikult väiksemasse kaussi või tassi. Võid muna ka peenel sõelal nõrutada, et vedelam munavalge osa eralduks – nii on lihtsam muna koorega keeta. Aja kastrulis vesi vaikselt keema, tekita ringjate liigutustega segades vee keskele keeris ja libista muna ettevaatlikult keerise sisse. Keeda 3–4 minutit ja tõsta siis muna vahukulbiga välja.
3. Salsa jaoks haki tomat, sibul ja koriander peeneks. Lisa veidi oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. Tükelda avokaado ja piserda sidrunimahlaga. Aseta taldrikule hernejahust pitsapõhi. Sinna peale laota avokaadoviilud, nendele tõsta tomatisalsa ning kõige peale säti muna. Nirista peale veel oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.