Gluteenivabad retseptid

Crème fraîche 

Pille Enden, 8. veebruar 2016, 05:46
Crème fraîcheFoto: Jaan Heinmaa
Kui retseptis on see ära nimetatud, aga poelettidel pole, siis võib seda edukalt ise valmistada.

Koostisosad
2 spl Pett või maitsestamata jogurt või hapukoor (1 dl)
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine
2 dl
1. Sega pett, jogurt või hapukoor vahukoorega. Kalla segu purki või pudelisse, kata korgi või kaanega ning jäta 12–24 tunniks toasooja (21–24 °C) seisma ja paksenema.
2. Pane siis külmkappi, kus ta veel paksemaks läheb. NB! On oluline, et koorele lisatavas piimatootes oleks elus bakterikultuur!
3. Kel kodus jogurtivalmistaja, saab seda kasutada ning koor valmib veelgi kiiremini.
HEA TEADA!
Ajalooliselt Normandiast pärit piimatoode tähendab tõlkes värsket koort. Seda valmistatakse rõõsast koorest bakterikultuuri abil. Crème fraîche on vähem hapu kui meie hapukoor, paksem ja kreemisema tekstuuriga, talub paremini ka kuumtöötlust. Praeguseks on seda toodet poelettidelt leida Farmi kaubamärgi all, kuid kahjuks mitte igas poes ja igal ajal. Crème fraîche'i kasutatakse nii külmas kui kuumas, nii soolases kui magusas toidus. Seda pannakse salati- ja dipikastmesse, ahju- ja pajarooga, köögiviljapüreesse, supi sisse, magustoitu, pirukasse ja kooki – kasutusvõimalusi on tohutult.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee