Gluteenivabad retseptid

Magushapud kapsad 

Lia Virkus, 1. veebruar 2016, 05:10
Magushapud kapsadFoto: Jaan Heinmaa
Nostalgiline nõukaaegne roog, mida väga armastan. Keedan seda aeg-ajalt kahekordse koguse, külmkapis hoides jagub 4–5 päevaks. Kiire ja tervisesõbralik köögiviljalisand liha või kartuli kõrvale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Värske valge kapsas
1 spl Või
3 dl Vesi
3 spl Suhkur
1 tl Sool
1.5 spl Äädikas 30%

Valmistamine
1. Lõika kapsas peenteks ribadeks. Sulata suuremas potis või, lisa kapsas ja sega läbi. Kalla juurde keev vesi ja hauta kapsas kaane all pehmeks (kulub 15–20 minutit).
2. Jälgi, et vesi potist otsa ei lõpeks. Vajadusel lisa keevat vett. Maitsesta suhkru, soola ja äädikaga. Kapsas peab jääma meeldivalt magushapu.