Gluteenivabad retseptid

Kookose-banaanikook 

Britt Paju, 20. jaanuar 2016 13:47
Kookose-banaanikook
Lumivalge kookosekook maitseb hea nii suvel kui ka talvel. Võid koogile meelepärast maitset lisada veel pealepuistatud marjade ja granaatõunaseemnetega.

Kogus: üheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 30 minutit ahjus + jahutamine

Koostisosad
PÕHI
1.5 dl Kookospiim
1 dl Sulatatud kookosrasv
1 dl Mesi
Vanilliektrakt
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
1 tk Banaan
100 g Mandlijahu
150 g Riisijahu
50 g Kookoshelbed
2 tl Küpsetuspulber
3 tk Munavalge
KATE
400 ml Külm kookospiim
Mesi või agaavisiirup
Banaanilõigud
Kookoshelbed
Pisut laimimahla

Valmistamine
1.  Põhja valmistamiseks sega kokku kookospiim, rasvaine, mesi, vanilliekstrakt, laimikoor ja -mahl ning püreestatud banaan.
2. Teises nõus sega kokku kuivained: mandli- ja riisijahu, kookoshelbed ja küpsetuspulber. Vahusta munavalged pehmete tippude tekkimiseni. Vala jahusegu ja munavalged vaheldumisi banaani-kookospiimasegu hulka ning sega ettevaatlikult.
3. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 160 kraadi juures 30–35 minutit. Lase täielikult jahtuda.
4. Ava kookospiimapurk alumisest osast ja vala vedelik pealt ära. Vahusta kookospiima tahket osa, kuni see on vahukooretaoline. Sega hulka mesi või agaavisiirup ja laota jahtunud koogile. Kata kook banaanilõikude ja kookoshelvestega ning piserda peale pisut laimimahla.