Tomatikastmes küpsetatud munadFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
1. veebruar 2016, 05:58

Tomatikastmes küpsetatud munad

Toekas ja maitsev pannitäis, mis sobib hommikuseks söömaajaks paremini kui võiks arvata. Tomatises vürtsises kastmes küpsenud munad maitsevad imehästi, eriti kui ei koonerdata värskete ürtidega. Muna ja tomat on kooslus, mida tasub avastada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tk Peeneks hakitud tšillipiprakaun
1 tk Peeneks hakitud suur sibul
2 spl Pruun suhkur
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Paprikapulber
1 tk Loorebrileht
2 spl Värske hakitud koriander
2 spl Värske hakitud petersell
400 g Tomatid omas mahlas
4 tk Muna
Sool
Must pipar
Õli
Soovi korral fetajuustu
3 tk Ribadeks lõigatud punane ja/või kollane paprika

Valmistamine
1. Kuumuta õli pannil keskmisel kuumusel. Hauta sibulat õlis mõned minutid, kuni sibul on klaasjas.
2. Lisa paprikaribad, hakitud tšilli, küüslauk, suhkur, loorber ja hakitud ürdid ning hauta umbes 10 minutit.
3. Lisa tomatikonserv, sool, pipar ja 1‒1,5 dl vett ning hauta vaiksel tulel veel umbes 15 minutit, kuni vesi on veidi aurustunud ja on moodustunud parajalt paks kaste.
4. Eemalda loorberileht ning jaga kaste kas portsjonnõudesse või jätka tegevust samal suurel pannil. Tekita paprika-tomatikastme sisse neli süvendit ja löö igasse neist lahti üks muna. Munavalge võid segada ümbritseva kastmega, kuid kollane peaks jääma terveks.
5. Küpseta kas pannil või ahjus umbes 10 minutit, kuni muna on kalgendunud, kuid munakollane veel keskelt pehme.
6. Serveerimisel puista peale värsket koriandrit. Mune pannile lüües võid toidule peale pudistada veel fetajuustu, mis küpseb siis koos munaga parajalt läbi.