Lambapajaroog Provence’i moodiFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
25. jaanuar 2016, 05:03

Lambapajaroog Provence’i moodi

Imehea talvine lambapada, mis haudub ahjus koos tšilli ja ürtidega mõnusalt maitsekaks. Lase lambalihal marinaadis maitsestuda vähemalt 2 tundi, veel parem järgmise päevani, ja seejärel koos köögiviljadega ahjus tunnike podiseda.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Talleliha või ribi
2 spl Oliiviõli
1 tk Suur sibul
3 tk Porgand
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Tomat
1 spl Provance ürdisegu
400 g Konserveeritud võioad
1 tk Punane värske tšillipipar
Meresool
Must pipar
Soovi korral 2 spl maisijahu paksendamiseks
MARINAAD
2 tk Rosmariinioks
3 tk Loorberileht
8 tk Kadakamari
1 tk Varsseller
3 tk Apelsinikooreriba
1 pdl Kuiv punane vein

Valmistamine
1. Mõõda kõik marinaadiained potti ja keeda koguseliselt poole vähemaks – selleks kulub u 20 minutit. Kurna ja lase jahtuda toatemperatuurini.
2. Tükelda lambaliha kuubikuteks ja tõsta vähemalt kaheks tunniks marinaadi. Nõruta liha ja hoia marinaad alles.
3. Kuumuta õli malmpajas ja pruunista selles lihatükid. Tõsta kaussi ootele. Haki sibul ja kuumuta õlis paar minutit, lisa tükeldatud porgandid ja purustatud küüslauk. Kuumuta veel 3 minutit. Lisa tükeldatud tomatid, Provence’i ürdisegu ja kõrvalepandud marinaad. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta keemiseni.
4. Tõsta patta lambalihatükid, lisa nõrutatud võioad ja tükeldatud tšillipipar (mittetulise austaja eemaldagu seemned). Hauta ilma kaaneta 40–50 minutit, kuni lambaliha on pehme. Soovi korral sega 10 minutit enne valmimise lõppu maisijahu paari supilusikatäie leemega pajast ja sega pajaroa hulka. Serveeri keedetud värskete kartulite või riisiga.