Tšilli-ingveriküpsisedFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
25. jaanuar 2016, 04:41

Tšilli-ingveriküpsised

Mõnusalt võised šokolaadi ja väikese tšilliga hõrgud küpsised valmivad ruttu. Küll aga tekib tahtmine kohe uus ports ahju küpsema panna – nii head on need! 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.5 dl Nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Tšillipulber
0.5 dl Suhkur
85 g Pehme toasoe või
2 tl Vanillsuhkur
2 tl Piim
100 g Tume šokolaad
3 tl Suhkrustatud ingver

Valmistamine
1. Sega jahu küpsetuspulbri ja tšillipulbriga. Pane hulka suhkur ja toasoe või, vanillsuhkur ja piim. Sega ühtlaseks tainaks. Lisa hakitud šokolaad ja tükeldatud ingver.
2. Vormi piklikuks rulliks ja jaga kaheksaks. Veereta pallideks ja vajuta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile u 6 cm läbimõõduga ketasteks. Jäta nende ümber ruumi, sest küpsised vajuvad ahjus küpsedes laiemaks.
3. Küpseta 180kraadises ahjus 12–15 minutit, kuni ääred on saanud kuldkollase värvuse. Ära üle küpseta. Lase jahtuda ja naudi kuuma teega. Kui mõni küpsis jääb üle, hoia kaanega suletud purgis.

Nendest kogustest saad 8 suurt küpsist.