Tomati-hapukapsasupp ahjupotisFoto: Andra Kalda
Gluteenivabad retseptid
25. jaanuar 2016, 05:46

Tomati-hapukapsasupp ahjupotis

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 45 minutit

Koostisosad
350 g Seakaelakarbonaad
200 g Toores hapukapsas
250 g Kirsstomatid
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Punane sibul
185 g 30% tomatipasta
Sool
Must pipar
1 spl Sinep
1 spl Suhkur
Keev vesi
Värske till ja petersell
3 tk Loorberileht
5 tk Vürtsitera
Praadimiseks õli

Valmistamine
1. Tõsta hapukapsas, loorberilehed, vürtsiterad ja tomatid ahjupotti.
2. Lõika liha kuubikuteks. Kuumuta pannil veidi õli. Pruunista liha kiirelt igast küljest ning tõsta samuti ahjupotti.
3. Haki sibul ja küüslauk ning prae õlis kergelt klaasjaks. Lisa tomatipasta, sinep ja suhkur. Sega läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Vala segu potti liha peale. Vala potti nii palju keevat vett, et poti sisu oleks korralikult kaetud ja vesi ulatuks peaaegu poti ääreni.
4. Küpseta ahjus 180 kraadi juures kuni 1,5 h. Ühe tunni möödudes sega ja maitse. Vajaduse korral lisa maitseaineid ja vett. Serveeri värske hakitud tilli ja peterselliga.