Gluteenivabad retseptid

Kanapada porgandi ja õunaga 

Tiina Lebane, 25. jaanuar 2016, 05:33
Kanapada porgandi ja õunagaFoto: Jaan Heinmaa
Kanafilee on populaarne toiduaine paljudes kodudes. Lisa fileele n-ö pikenduseks soodsa hinnaga porgandit ja õuna ning naudi aromaatset ja väga maitsvat pajarooga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Naturaalne või meelepärases marinaadis broilerifilee
3 tk Keskmine porgand
4 tk Hapu õun
1 tk Suur sibul
1 dl Vesi
0.5 tl Jahvatatud ingver
1 tl Sidrunipipar
Vajadusel sool
1 peotäis Värskelt hakitud petersell
2 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Koori porgandid ja õunad. Viiluta porgandid juurvilja koorijaga õhukesteks liistakuteks, lõika õunad aksemateks viiludeks ja tükelda sibul.
2. Pruunista kanatükid pannil kergelt läbi, lisa porgandiliistakud ja küpseta neid umbes 5 minutit. Lisa õunatükid ja hakitud sibul, vesi, sojakaste ja maitseained. Soola lisamisega ole ettevaatlik, sest nii sojakaste kui ka sidrunipipar on juba piisa valt soolased.
3. Jäta pajatoit nõrgal kuumusel 15 minutiks kaane alla hauduma. Kui soovid vedelamat kastet, kalla juurde törtsuke vett.
4. Pisut hakitud maitserohelist lisab nii värsket maitset kui ka värvi. Paku pada koos riisi või kuumade keedukartulitega.