Purustatud sidrunikartulidFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
18. jaanuar 2016, 06:15

Purustatud sidrunikartulid

Purustatud ahjukartulid on hõrk maiuspala õhtuseks kõhutäiteks ning maitsev soe suupiste ka küllatulnud sõpradele. Täidiseks sobib hästi sink, tuunikala või peekon.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Värsked kartulid (nt punase koorega Laura)
Külmpressitud oliiviõli
150 g Peekon
0.5 tl Sool
0.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Riivitud juust
1 spl Hakitud murulauk või till

Valmistamine
1. Koori kartulid, nirista peale õli ja sega kätega läbi. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225 kraadi juures 30 minutit.
2. Viiluta peekon. Võta kartulid ahjust, vajuta iga kartulit pudrunuia või lusikaga nii, et iga kartuli sisse tekib süvend (mitte põhjani). Puista kartulitele soola, tõsta igasse süvendisse peekoniviile ja pigista sidrunist mahla peale.
3. Viimaks puista peale riivjuustu. Tõsta plaat tagasi ahju ja küpseta veel umbes 15 minutit või kuni juust on sulanud ja saanud kauni pruunika värvi. Puista peale hakitud ürte ja naudi kohe soojalt.