Kartulilootsikud ehk kauboikartulidFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
18. jaanuar 2016, 06:08

Kartulilootsikud ehk kauboikartulid

Valmistan kauboikartuleid alati võimalusel koos koorega. Koore all on vitamiinid ja nii on mugav ka – ei pea koorimisele aega kulutama. Megahead nii argiõhtul liha-kala kõrvale kui ka peolauale. Maitsvad ka küüslauguse või mädarõikase koorekastmega dippimiseks lauale panna, nt laste sünnipäeval.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg Väiksemad koorega kartulid
4 spl Oliiviõli
2 tl Kuivatatud tüümian
Sool
Must pipar
KASTE
1 dl Hapukoor või maitsestamata jogurt
1 dl Majonees
2 tk Küüslauguküüs
Sool

Valmistamine
1. Pese kartulid hoolikalt. Lõika iga kartul kuueks piklikuks sektoriks. Tõsta ahjuvormi. Nirista peale õli, sega soola-pipra ja tüümianiga.
2. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–40 minutit või kuni kartulid on kaunilt krõbedad.
3. Kastmeks purusta küüslauguküüned, sega koore ja majoneesiga ning maitsesta vähese soolaga. Või maitsesta kaste mädarõikaga