Gluteenivabad retseptid

Hasselbacki kartulid 

Lia Virkus, 18. jaanuar 2016, 02:36
Hasselbacki kartulidFoto: Jaan Heinmaa
Krõbedad rootsipärased ahjukartulid, mis ka maitselt maruhead

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
11 tk Keskmine kartul
Oliiviõli või või
Sool
Must pipar
50 g Riivitud juust või riivsai (3 spl)

Valmistamine
1. Koori kartulid. Tee terava noaga kartulisse tihedalt vertikaalseid sisselõikeid nii, et kartuli alumine osa jääb terveks (seda on mugav teha puulusikal – nii ei lõika lõpuni välja). Tõsta õli või võiga määritud ahjuvormi, lahtilõigatud pool üleval.
2. Nirista kartulitele peale õli või sulavõid, maitsesta soola-pipraga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit, aeg-ajalt vormi põhjast võetud õli või võiga üle niristades. Puista peale riivjuust või riivsai ja küpseta veel 10 minutit või kuni kartulid on krõbedad ja kuldsed, muidugi ka pehmed.