Hasselbacki kartulid
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
11 tk Keskmine kartul
Oliiviõli või või
Sool
Must pipar
50 g Riivitud juust või riivsai (3 spl)
Valmistamine
1. Koori kartulid. Tee terava noaga kartulisse tihedalt vertikaalseid sisselõikeid nii, et kartuli alumine osa jääb terveks (seda on mugav teha puulusikal – nii ei lõika lõpuni välja). Tõsta õli või võiga määritud ahjuvormi, lahtilõigatud pool üleval.
2. Nirista kartulitele peale õli või sulavõid, maitsesta soola-pipraga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit, aeg-ajalt vormi põhjast võetud õli või võiga üle niristades. Puista peale riivjuust või riivsai ja küpseta veel 10 minutit või kuni kartulid on krõbedad ja kuldsed, muidugi ka pehmed.
Kommentaarid (0)