Kiudainerikkad toidud

Õuna-jõhvikavorm piparkookidega 

Pille Enden, 26. detsember 2016, 04:09
Õuna-jõhvikavorm piparkookidega Jaan Heinmaa
Kui jõuluajast piparkooke veel järel, saab need magusroas ära kasutada. Aga pealemurendamiseks sobivad ka küpsised.

Koostisosad
300 g Õunad
2 spl Või
3 spl Pruun suhkur
1 dl Kuivatatud jõhvikad
0.5 dl Glögi
3 dl Hapukoor või créme fraiche
2 tk Muna
6 tk Piparkook

Valmistamine
1. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika sektoriteks. Kuumuta pannil või, lisa õunad ja pruun suhkur. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja õunad pisut pehmemad.
2. Sega hulka jõhvikad ja kalla peale glögi. Kuumuta, kuni enamik glögist on aurustunud. Tõsta segu väikeste ahjuvormide põhja.
3. Klopi munad lahti ja sega hapukoore või crème fraîche’iga. Vala vormidesse.
4. Murenda peale piparkoogid. Küpseta 175-kraadises ahjus 10–12 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee