Kuum õunasupp kuivatatud puuviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
18. jaanuar 2016, 04:36

Kuum õunasupp kuivatatud puuviljadega

Kuum vürtsine supp on talvekülmaga ka magustoiduna oodatud. Soovi korral serveeri vaukoorega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 2 tundi leotamiseks

Koostisosad
1 dl Rosinad
0.5 dl Kuivatatud aprikoosid
0.5 dl Mustad ploomid
4 dl Kuum vesi
5 dl Vesi
1 tk Kaneelikoor
2 tk Vürtsitera
3 tk Nelgitera
2 tk Suur hapukas õun
2 dl Dessertvein (nt Põltsamaa Kuldne)
1.5 dl Suhkur
0.5 spl Kartulitärklis
1 spl Külm vesi

Valmistamine
1. Kalla kuivatatud puuviljadele kuum vesi ja jäta paariks tunniks seisma.
2. Kalla koos leotusveega potti, lisa vesi, kaneelikoor, vürts ja nelk. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda 20 minutit.
3. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika sektoriteks. Lisa potti, kalla juurde vein ja suhkur ja keeda veel 10 minutit, kuni õunad on pehmed.
4. Sega kartulitärklis külma veega ja vala juurde, kuumuta segades, kuni supp pakseneb.