2 herne püreesuppFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
18. jaanuar 2016, 03:19

Kahe herne püreesupp

See sametine supp on hernesupi pisut kergem variant, sest sisaldab ka rohelisi herneid. Suitsukoodi asemel võib siia panna suitsusinki.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund + leotamiseks 4 tundi + 15–20 minutit ahjus

Koostisosad
2 dl Kuivatatud herned
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Porgand
2 tk Sellerivars
2 spl Oliiviõli
0.75 l Vesi
800 g Suitsukoot
0.5 tl Kuivatatud majoraan
0.25 tl Must pipar
500 g Rohelised külmutatud herned
0.75 dl Hakitud petersellilehed
2 spl Sidrunimahl

Valmistamine
1. Pane kuivatatud herned 4 tunniks külma vette likku.
2. Haki sibul ja küüslauk, lõika porgandid kuubikuteks ja sellerivars viiludeks. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul, porgand, seller ja küüslauk, sega läbi. Tõsta eelkuumutatud 220-kraadisesse ahju ja küpseta 15–20 minutiga kergelt pruuniks, küpsemise ajal sega korra läbi.
3. Tõsta potti, lisa 0,75 l vett, herned koos leotusveega, suitsukoot, majoraan ja pipar. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta kaane all 45 minutit, aeg-ajalt sega.
4. Tõsta koot välja. Lisa külmutatud herned ja petersell. Püreeri supp , sega hulka sidrunimahl. Haki liha ja sega supisse. Kuumuta supp läbi. Maitsesta soola ja pipraga.