Ungari köök

Ungari seenesupp 

Pille Enden, 18. jaanuar 2016, 03:38
Ungari seenesuppFoto: Jaan Heinmaa
Guljašš-supi sugemetega seenesupp valmib vaid taimsest toorainest, kuid on sellegipoolest tõhus kõhutäis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Šampinjonid
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 tk Sellerivars
1 tk Punanae paprika
400 g Kartulid
1 spl Õli
2 spl Nisujahu
3 spl Tomatipasta
1 l Köögiviljapuljong
2 spl Jahvatatud punane paprika
Sool
Serveerimiseks hapukoor

Valmistamine
1. Viiluta seened ja sibul, lõika porgand ja seller juppideks. Tükelda seemnetest puhastatud paprika. Koori kartulid ja lõika suuremateks tükkideks.
2. Kuumuta poti põhjas õli, lisa seened ja sibul. Kuumuta, kuni enamik vedelikust on seentest eraldunud. Lisa porgand ja seller, kuumuta läbi. Lisa jahu ja kuumuta läbi. Lisa tomatipasta ja tükeldatud paprika. Kalla peale puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa kartulid ja keeda 15 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.
3. Maitsesta jahvatatud paprika ja soolaga. Serveeri hapukoorega.