Kõrvitsa-tangusupp toorvorstidegaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
18. jaanuar 2016, 05:11

Kõrvitsa-tangusupp toorvorstidega

Tummine kõrvitsasupp on igati hea ka ilma vorstita. Maitsestamiseks kasuta mõnd põnevat naturaalset siirupit, näiteks astelpaju-, võilille- , kuusevõrse- , vahtrasiirupit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Kõrvits
3 spl Õli
250 g Peenikesed lambasooles toorvorstid
1 tk Väike sibul
1 spl Hakitud salveilehed
1.5 dl Lõuna-Eesti tang
1 l Kanapuljong
2 spl Siirup
1 spl Valgeveiniäädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Tükelda kõrvits kuubikuteks, sega 2 sl õliga, maitsesta soola ja pipraga. Pane ahjupannile või -vormi ning rösti 220-kraadises ahjus 15 minutit, kuni kõrvits on pruunistunud ja peaaegu pehme.
2. Lõik vorstid juppideks, haki sibul ning kuumuta ülejäänud õlis koos salveiga 3 minutit. Lisa tangud ja puljong, kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata kaanega ja hauta 10–12 minutit. Aeg-ajalt sega.
3. Lisa kõrvitsakuubikud, maitsesta siirupi ja äädikaga. Kuumuta läbi ja maitsesta soola-pipraga.