Peedihakklihapallid
Gluteenivabad retseptid
6. jaanuar 2016, 14:35

Peedi-hakklihapallid

Seesamiseemned teevad tuttavad hakklihapallid mõnusalt krõmpsuvaks, toores peet lisab magusa maitsenüansi ja rohkelt mahlasust. Lihtne roog, mis valmib kiiresti ja meeldib kogu perele.

Koostisosad
500 g Hakkliha
2 tk Keskmine toores peet
1 tk Keskmine sibul
1 tk Muna
1 dl Seesamiseemned
1.5 tl Sool
2 tl Vahemere ürdisegu
Purustatud must pipar

Valmistamine
u 30tk
1. Koori peedid ja puhasta sibul. Riivi köögiviljad peene riiviga ja sega hakkliha hulka. Lisa ka üle jäänud koostisosad ja sega kätega ühtlaseks tainaks.
2. Vormi märgade kätega meelepärase suurusega pallikesed ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi või  plaadile. Küpseta 225kraadises ahjus 15–20 minutit.
3. Serveeri kuumi lihapalle koos keedetud kartulite, riisi või ahjus küpsenud frii kartulitega. Kastmeks sobib kõrvale maitsestamata jogurt, kuhu lisa veidi sidrunimahla, soola ja meelepäraseid ürte.