Gluteenivabad retseptid

Kiire vokiroog hurmaaga 

Merrit Kiho, 18. jaanuar 2016, 04:11
Kiire vokiroogFoto: Katrin Press
Mõni vili sobib kummalisteks katsetusteks eriti hästi. Seda rooga välja mõeldes, tehes ja katsetades tekkis tunne, et vajaduse korral õpiks ka pulkadega söömise ära! Vokkimine on taolise roa puhul päris tabav nimetus, kuna samamoodi kui vokiga kedrates peab jalg kibedalt käima, tuleb pannil vokkides rooga kogu aja segada.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Sea välisfilee
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Suhkruherned
1 peotäis Rohelised oad
0.5 tk Paprika
1 tk Hurmaa
Oliiviõli
0.5 tl Koriandriseemned
Sool
Must pipar
1 tk Väike kuivatatud tšilli

Valmistamine
1. Tükelda liha kuubikuteks, koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Lõika ubadel otsad maha, puhasta paprika seemnetest ja valgest osast ning tükelda. Koori hurmaa ning lõika tükkideks.
2. Aja õli pannil keskmiselt tuliseks, pruunista selles pidevalt segades liha, lisa sibul ja küüslauk ja küpseta minutike, ikka segades, seejärel kalla sekka herned, oad ja paprika, vürtsita koriandri, soola, pipra ja tšilliga ning mis muud kui sega, vajaduse korral võid veel veidi õli juurde valada.
3. Kui tahad, et viljad jääksid krõmpsuvad, siis lase neil pannil küpseda vaid kolm-neli minutit, lõpuks lisa hurmaa ning sega ja küpseta veel ainult minuti jagu.