Gluteenivabad retseptid

Lihapallid kookoskastmes 

Angelica Udeküll, 4. jaanuar 2016, 05:06
Lihapallid kookoskastmesFoto: Daisy Lappard

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
LIHAPALLID (9 VÄIKEST PALLI)
450 g Kalkunihakkliha
Tšillihelbed
Sool
KASTE
1 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Värske tšillikaun
5 cm Porrujupp
1 tl Hakitud ingver
200 ml Kookoskoor
1 spl Kalakaste
1 tl Riisiäädikas

Valmistamine
1. Sega kõik lihapallide komponendid ja vormi käte vahel väikesteks pallideks.
2. Pruunista pallid kiirelt pannil ja tõsta seejärel 180kraadisesse ahju viieks minutiks küpsema.
3. Kastmeks haki küüslauk, tšilli, porru ja ingver ning kuumuta kergelt pannil läbi.
4. Vala pannile kookoskoor ja kuumuta paar minutit.
5. Maitsesta koor kalakastme ja riisiäädikaga ning kuumuta veel mõni minut.
6. Vala kaste eelküpsetatud lihapallidele, tõsta roog tagasi ahju ja küpseta veel umbes kümme minutit.
HEA TEADA!
Riisiäädika võid asendada ka laimimahlaga, peaasi et lisad kastmesse natuke haput. Vastasel juhul jääb kaste lääge. Eelistasime siinses roas kookoskoort, sest see on paksem ja tummisema maitsega, aga kes kaloreid loeb, võib asendada kookoskoore kookospiimaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee