Gluteenivabad retseptid

Lihapallid tomatikastmes 

Angelica Udeküll, 4. jaanuar 2016, 04:55
Lihapallid tomatikastmes Daisy Lappard

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
LIHAPALLID (6 KESKMIST PALLI)
300 g Veisehakkliha
1 spl Kapparid
3 tk Päikesekuivatatud tomat
Sool
Must pipar
TOMATIKASTE
1 tk Suur küüslauguküüs
1 kl Purustatud tomatid
1 tl Pitsa- või vahemereürdisegu
Suhkur
Sool

Valmistamine
1. Haki päikesekuivatatud tomatid ja kapparid.
2. Sega kõik lihapallide komponendid omavahel ja vormi käte vahel pallideks.
3. Pruunista pallid kiirelt pannil ja tõsta seejärel 180kraadisesse ahju umbes kümneks minutiks küpsema.
4. Kastmeks vala purustatud tomatid potti, pressi hulka küüslauk ja lisa maitseained. Kuumuta kastet vähemalt kümme minutit mõõdukal kuumusel.
5. Vala kaste eelküpsetatud lihapallidele, tõsta roog tagasi ahju ja küpseta veel umbes kümme minutit.
HEA TEADA!
Soovi korral võid roa valmimise lõpufaasis või juba ahjust võetud toidule raputada peale fetajuustu. Tomatikastme hulka võid lisada sibulat, vürtsi andmiseks teravat tšillikastet ja soovi korral isegi oliive.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee