Hakkliha-köögiviljaleibFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
4. jaanuar 2016, 04:41

Hakkliha-köögiviljaleib

Mõnikord peab asju teistmoodi tegema, et kas või lastele köögivili meeldivaks muuta. Hakklihaleib on just selline roog, kuhu saad piisaval hulgal porgandit lisada, nii et kõik ikka rõõmsalt sööksid. Kui soovid, võid hoopis hakklihakoogi teha, siis vali küpsetamiseks 20 cm läbimõõduga ümmargune vorm.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 30–35 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Kodune hakkliha
200 g Toores porgand
200 g Toores kartul
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Muna
1 tl Sool
Must pipar
Hakitud petersell

Valmistamine
1. Riivi porgand ja kartul kas jämedalt või sellise riiviga, mis teeb peeneid ribasid. Haki sibul ja küüslauk peeneks ning hauta 1–2 sl veega pannil klaasjaks. Lisa köögiviljad hakklihale, seejärel ka muna ja maitseained.
2. Sega mass korralikult läbi ja tõsta võiga määritud piklikku leiva- või ümmargusse koogivormi. Silu pealt ühtlaseks ja vajuta sõrmega augud nii kujunduslikul eesmärgil kui ka selleks, et küpsemisel mahl eralduks ega tekiks pragusid.
3. Küpseta lihaleiba 200kraadises ahjus 10 minutit, vähenda kuumust 180kraadini ja küpseta veel 20–25 minutit. Lase enne serveerimist vähemalt 10 minutit fooliumi all seista ja lõika siis sobiva suurusega tükkideks.