Gluteenivabad retseptid

Selge lõhe-laksa 

Tiina Lebane, 4. jaanuar 2016, 03:25
Selge lõhe-laksa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Lõhefilee
1.5 l Vesi
1 tl Puljongipulber
4 cm Ingverijupp
3 tk Küüslauguküüs
2 tl Pruun suhkur
3 spl Tai kalakaste
2 tk Punane tšillipipar
6 cm Porrujupp
100 g Suhkruherned
100 g Peenikesed vokinuudlid
200 g Krevetid
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 peotäis Värsked koriandrilehed

Valmistamine
1. Eemalda kala nahk ja luud ning lõika kala umbes 1,5 cm tükkideks. Kuumuta vesi potis keemiseni ja lahusta selles puljongipulber. Lisa hakitud ingver ja küüslauk, pruun suhkur ja kalakaste ning lase podiseda 5–7 minutit.
2. Poolita suhkruherned, lisa supile ja lase vaikselt keeda veel 10 minutit. Poolita, puhasta ja viiluta porru. Lõika tšillipiprad pikuti pooleks, eemalda seemned ja haki viljaliha peeneks. Lisa supile porruviilud, hakitud tšillipiprad, kalakuubikud ja vokinuudlid ning keeda tasasel tulel veel 10 minutit.
3. Lõpuks lisa supile värske laimimahl, krevetid ja hakitud koriander. Serveeri kuumalt.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee