Kirju koerFoto: Ragne Värk
Gluteenivabad retseptid
8. detsember 2015, 04:35

Kirju koer

See maius on üks nostalgilisemaid kooke vist üldse. Mäletan, kuidas väikese lapsena tundus kirju koera tegemine nii keeruline ja aeganõudev. Praegu kipun arvama, et see tunne tekkis kannatamatusest ja ootusärevusest kooki maitsta saada. Klassikalist kirju koera retsepti magusasõbrad siit ei leia, küll aga pakun tunduvalt tervislikumat ja taljesõbralikumat, ent olemuselt siiski oma traditsioonilise eelkäijaga sarnast varianti!

Koostisosad
100 g Kuivatatud datlid
50 g Kookospiim
100 g Kookoshelbed
50 g Kookosrasv
4 spl Toorkakao
10 tk Kuivatatud ja peeneks hakitud virsikud

Valmistamine
1. Haki datlid väiksemateks tükkideks ja pane 15–20 minutiks kookospiima sisse likku. Seejärel lisa kookoshelbed ja mikserda segu saumikseriga ühtlasemaks (siiski ei tohi see minna liiga ühtlaseks).
2. Sulata kookosrasv potis, sega juurde kakao ja lisa saadud segu kookoshelbemassile. Sega, see järel püreesta kõik veel kord läbi ja lisa virsiku tükid. Vormi segu käte abil vorstiks.
3. Paki toidu kilesse ja lase külmkapis seista vähemalt tunnike.
HEA TEADA!
Ilma munata ei vaja ahjus küpsetamist.