Gluteenivabad retseptid

Õunakoogismuuti ja kõrvitsakoogismuuti 

Ragne Värk, 8. detsember 2015, 04:24
Foto: Ragne Värk

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
ÕUNAKOOGISMUUTI
100 g India pähklid
3 dl Keev vesi
75 g Kuivatatud datlid
250 g Puhastatud õunatükid (koos koroega)
1 tl Kaneel
0.5 tl Kardemon
KÕRVITSAKOOGISMUUTI
250 g Kooritud kõrvitsatükid
1 tl Kaneel
3 dl Mandlipiim
Jahvatatud muskaatpähkel ja nelk
1 tl Riivitud ingverijuur

Valmistamine
ÕUNAKOOGISMUUTI
1. Pane pähklid koos keeva vee ja hakitud datlitega umbes 25 minutiks likku. Seejärel püreesta kogu segu
ühtlaseks massiks.
2. Rösti õunatükke koos kaneeliga ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit või seni, kuni õun on pehme.
3. Ühenda kõik komponendid omavahel ja püreesta korralikult ühtlaseks massiks. Sobiva paksusega smuuti saamiseks lisa vett. Serveeri jahutatult koos jääga.
HEA TEADA!
Keev vesi aitab pähkleid ja kuivatatud datleid kiiremini ja lihtsamini pehmendada.
KÕRVITSAKOOGISMUUTI
1. Pane väikesteks tükkideks lõigatud kõrvits ahjuvormi ja raputa peale kaneeli. Rösti ahjus 200 kraadi
juures umbes 25 minutit või seni, kuni kõrvits on pehme.
2. Seejärel pane kõrvits kaussi, lisa ülejäänud ained ja püreesta ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa sobiva tekstuuri saavutamiseks veel mandlipiima.
3. Soovi korral serveeri smuutit koos purustatud jääga.