Gluteenivabad retseptid

Ahjus küpsetatud kookoskreem 

Ragne Värk, 8. detsember 2015, 05:13
Ahjus küpsetatud kookoskreem Ragne Värk
Paljud mu retseptiideed on pärit reisil kogetud maitsetest ja toiduelamustest. Reisides leian hulgaliselt väärtuslikke maitsepärle, mis tahtmatult minu mõtetesse poevad. Ka selle kookoskreemi idee pärineb ühelt lõunamaareisilt, täpsemalt ühest väikesest linnakesest, kus pakuti uhkelt kaunistatud kookoskreemi. Kirevust veidi vähendades olen selle retsepti järele proovinud ja ka paleo sõbralikuks timminud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 dl Kreemjas kookospiim
75 g Kookoshlebed
50 g Datlid
2 spl Mooniseemned
3 tk Muna
Marjad (serveerimiseks)

Valmistamine
1. Sega kokku kookospiim, -helbed ja datlid ning jäta ööpäevaks külmkappi maitsestuma. j
2. Järgmisel päeval püreesta segu nii, et datlid läheksid korralikult puruks. lisa lusikaga segades juurde mooniseemned ja munad ning täida saadud seguga 4 madalamat ahjuvormi.
3. Pane vormid ahjuplaadile ja vala sinna nii palju keeva vett, et küpsetusvormid oleksid poolenisti vee sees.
4. Küpseta 150 kraadi juures 15–20 minutit. Serveeri kuumalt või pisut jahtunult koos marjadega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee